Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-10-30 15.00

Borkóstoló és tökfaragás.

2014-11-02

Megemlékezések.

2014-11-06 16.00

Újborok áldása, bormustra, libavacsora.

2014-11-08 18.00

Egressy Zoltán: Vesztett éden.

2014-11-13

Középpontban a magyar nyelv.

Melyik rendezvény népszerűsítette leginkább a várost?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
2.8℃
3.5 km/h
 
Zsebben a város

Művészet és háború a Vaszary Galériában

Helytörténeti kiállítás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
MOL árak 2014.10.30/
Be szép is lenne, ha az Árhivatal közbelépne. Jóemberek! Van Füreden 5 benzinkút, tessenek a másik négyhez járni. Meglátjuk mit lépnek majd. Nem a cuculizmusban...
Benzinárhoz MOL 2014.10.30/
amit a füredi MOL művel, az messzemenően tisztességtelen és nem a jelen piaci elvárásokhoz / versenyhez igazodik. Ilyen piaci magatartással sehova nem érnek el,...
SzabónéÉrdeklőd 2014.10.30/
Érdeklődnék,hogy miért nincs válasz az előző beírásomra,mert ezt a nagy teherforgalmat mielőbb rendezni kellene,mert úgy látom,hogy az Óvárosrész az nagyon most...