Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-11-29 11.00

Korzenszky Richárd bencés szerzetes fotókiállítása.

2014-11-29 17.00

Schola Kamarakórus koncertje.

2014-11-30 16.00

Táncművészeti gála.

2014-12-05-06

Irodalmi élet és irodalmiság a Jókai-szövegekben.

Melyik rendezvény népszerűsítette leginkább a várost?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


11℃
2.5℃
0 km/h
 
Művészet és háború a Vaszary Galériában

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Kukac 2014.11.27/
Molnárnak: ha egy ember több álnéven is ír ide, sőt, néha magát dicsérgeti vagy önmagának helyesel, az azért még nem olyan nagy probléma, vannak az elmebajnak e...
mindent felülről szemlélő 2014.11.27/
Ez az "epeömlés" szó igazán érdekes....lassan ez lesz a mi angyalhullásunk. )) Nem gondolnám, hogy ide bárki feleslegesen ír. Somogyi úr is olvassa,...
Lucifer 2014.11.26/
Kedves Molnár, bölcsessége megsüvegelendő (nem ironizálok!), de csak csendben jegyzem meg, hogy picit talán lehetne megértőbb és toleránsabb! Mert hogy ahány em...