Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-04-19 10.00

Szezonnyitó ünnepség.

2014-04-19 18.00

A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös előadása.

2014-04-19 20.00

Zene és borok.

2014-04-20 10.00

Futóverseny profi, amatőr és hobbifutóknak.

Melyik városi fejlesztést várja a legjobban?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


10℃
12℃
4 km/h
 
Zsebben a város

Hirdetés

Silvio Monti a Vaszary Galériában

Miró, Chillida és kortársaik grafikái

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Karinak 2014.04.18/
Az eladott szgk-ra kifizetett súlyadót visszatérítik. Nekem legalábbis visszafizették. Javaslom az újra utaljon át az Önk. súlyadó számlájára valamennyit (aztán...
Parkolás 2014.04.18/
A Hurayn ingyen lehet parkolni, onnan 5 perc séta a part. Fürediek meg 2600,-Ft-ért megválthatják a parkolást egész évre!
Kari 2014.04.18/
Parkolás/Füredinek/! A februárban vásárolt gépkocsihoz nem lehet kiváltani a parkoló engedélyt, mert nincs befizetve a súlyadó. Az adóhatóság azt közölte, hogy ...