Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2015-08-08-30

Bor, buli, gasztronómia.

2015-08-29-30

Nemzetközi vasútmodell kiállítás.

2015-08-30 19.00

Emlékezés a zeneiskola igazgatójára.

Melyik rendezvény népszerűsíti leginkább a várost?

Kékszalag - 12.2%
Anna-bál - 33.9%
Borhetek - 41.2%
Nyíltvízi junior úszó-vb - 6.6%
Korok fesztiválja - 2.7%
Jókai Napok - 1.4%
Balatonfüredi Művészeti Fesztivál - 2%

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


25℃
29.8℃
6.4 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Sági Tiborné Erika 2015.08.29/
Tisztelt Városvezetés! A Kéki-patak menti hivatásforgalmi kerékpárút mentén szükség lenne szemeteskukákra és padokra. Úgy hallottam, hogy szándékukban állt a ke...
Törzsutas 2015.08.28/
Molnár Judit képviselőnek köszönöm intézkedését, remélem eredményes lesz.
Feri 2015.08.27/
Az új menetrend szerintem jól sikerült, végre van nyáron késő este is járat a part, és a város között, és gyorsjáratok is! A táblázottság talán még kicsit mindi...