Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2015-05-09 20.00

G Ras & The Chapel Jiggaz akusztikus koncertje.

2015-05-10 18.00

Hegedűs Endre koncertje.

2015-05-16 10.00

Évadnyitó ünnepség.

2015-05-16-17

Veterán autók szépségversenye.

Melyik rendezvény népszerűsítette leginkább a várost?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
26.9℃
1.4 km/h
 
Színházi előadások, koncertek

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
m.e. 2015.05.05/
Javaslom emeljék fel a Balaton vízszintjét 1 méterrel és nem lesz probléma azzal, hogy van lánckorlát vagy nincs! Megszűnik a probléma azzal kapcsolatban is, ho...
oktondinak-nak 2015.05.05/
Ezzel az erővel az egész tavat körbe kellene láncolni, sőt a folyókat is, mert beleeshetnek a gyerekek. És az utcákon valamennyi járdát beton fallal elválasztan...
Oktondinak 2015.05.05/
Egyetértek azzal, aki szerint a Tagore vízparti lánckorlátjának megszüntetése a gyermekek számára veszélyforrás lehet. A kicsinyek ugyanis nagyon szeretnek a be...