Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-07-22-27

Bál és kísérőrendezvényei.

2014-07-24 20.00

A Magyar Állami Operaház kórusának előadása.

2014-07-25 20.00

Híres operák a Gyógy téren.

2014-07-25-03

A Dumaszínház előadásai.

2014-07-27 20.00

Kéri Kitty és Figula János estje.

Milyen nyárra számít idén?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


24℃
18.9℃
0 km/h
 
Zsebben a város

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Kukavadászhoz 2014.07.24/
Talán frissíteni kéne a nyilvántartást és akkor kiderülne hol nem fizetnek egyáltalán a szemétszállításért pedig nyilván náluk is van hulladék. Talán kevesebb s...
hétvégi kukavadászok 2014.07.24/
Igen! Köszönöm az igazgató válaszát. Hiányzik a szankció ezek szerint nem önkéntes alapon kell szemétszállításra szerződést kötni hiszen az üdülőkben életszerűe...
dinnyeárus 2014.07.24/
Vajon ki adott engedélyt a rendőrséggel szemben, hogy egy szedett-vedett kalyibából dinnyét árusítsanak? Mellesleg a mögötte lévő "telephely" se tűnik...