Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2016-04-29 10.30

Emlékezés Jókai Mórra.

2016-04-30 10.00

Gasztronómia és buli Jókai jegyében.

2016-04-30 08.00

Tavaszi futam.

2016-05-01 10.00

Jókai Majális a Koloska-völgyben.

2016-05-01 12.00

Szezonnyitó hegyikerékpáros maraton.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


15℃
5.6℃
0 km/h
 
Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Péter 2016.04.29/
Külterületi adóról:Képviselőtestületi előterjesztések/2015/Előterjesztések 2015.11.30. Itt olvasható az előterjesztés a képv. testület részére, azonban a képv. ...
Én is ügyfélhez. 2016.04.29/
Posta ügyben egyetértek a reklamálókkal.Sokat kell várni.Elég kevesen vannak,és mint egy hivatalban úgy dolgoznak.Meg vannak sértődve,ha nem vesznek sorsjegyet ...
Péternek 2016.04.28/
Nem szeretek beleszólni más dolgába, de mi az, hogy külterületi adó??? Ha még európában vagyunk, alapból azonnal minden elfogadott jogszabály felkerül a honlapr...