Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-11-26 16.30

Könyvbemutató.

2014-11-27 14.00

Ziránó Bábszínház: Karácsonyi csillag.

2014-11-28 19.00

Mozivarázs. Zene filmvetítéssel.

2014-11-28 17.00

A szoborcsoport felállítása és ünnepség.

2014-11-29 11.00

Korzenszky Richárd bencés szerzetes fotókiállítása.

Melyik rendezvény népszerűsítette leginkább a várost?

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


11℃
4.9℃
0 km/h
 
Koncert filmvetítéssel

Művészet és háború a Vaszary Galériában

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Szégyenfoltnak 2014.11.24/
A Kossuth-forrás ivócsarnoka az önkormányzat tulajdonában van. Mi is látjuk az állapotát, a következő évi költségvetés tervezésénél ezt figyelembe vesszük, s re...
Szégyenfolt 2014.11.24/
A Gyógy tér a Kossuth ivócsarnokkal Füred egyik nevezetessége. Sajnos a "vizesblokk" nagyon piszkos (penészes) és gusztustalan állapotban van. Nem leh...
Somogyi László Probio ZRT 2014.11.24/
Lajosnak üzenem, hogy Balatonfüreden az utcák, közterületek gépi és kézi seprésének helyét, idejét az önkormányzattal kötött szerződés rögziti, aszerint vagyunk...