Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-08-09-31

Bor, gasztronómia, fesztiváli hangulat.

2014-08-23 19.00

Autentikus népzene.

2014-08-23 20.30

A Kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka.

Milyen nyárra számít idén?

Az idei szezon jobb lesz a tavalyinál, több belföldi és külföldi vendég jön Füredre - 17.1%
A nyári forgalom hasonló lesz a tavalyihoz, a hazai turisták lesznek többségben - 11.9%
Minden az időjárástól függ, ha sokat süt a nap, sok lesz a vendég - 50.3%
A hosszú hétvégéken és a nagyobb programok idején telt ház lesz - 20.7%

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


21℃
25.2℃
6.4 km/h
 
Zsebben a város

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Séta utca 2014.08.21/
A körforgalom jó ötlet lenne, és legalább kicsit lassítaná a forgalmat, és lenne idő átjutni a másik oldalra. Nyáron szinte lehetetlen!!
heteott hello-nak 2014.08.21/
És ott nem húznak le, barátságosak, kedvesek, minden étkezés után kapsz valami desszertet, gyümölcsöt grátisz. És nem mellékesen 100 %, hogy minden nap sütni fo...
Gyerekprogramok 2014.08.21/
Egész nyáron voltak gyerekprogramok a Vaszaryban. Tudtommal most is mennek még az Eötvös Cirkusz előadásai. Az Arácsi Népházban is vannak gyerekeknek szóló előa...