Januártól működik a járási hivatal

2012.10.30/A Földhivatal és Munkaügyi Központ épületében kap helyet a Balatonfüredi Járási Hivatal, amely januártól a megyei kormányhivatal kirendeltségeként kezdi majd meg működését. Az önkormányzati hivataltól 21 köztisztviselő kerül át a járáshoz, amelynek vezetője dr. Bacsák-Kovács Éva Mária lesz.

 

Elsősorban költségkímélő szempontok miatt kerül a járási hivatal a földhivatal épületébe.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézését végzik majd. Hozzájuk kerülnek az okmányirodák, egyes gyám-és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, a köznevelési feladatok, egyes építésigazgatási feladatok, a menedékjog, az egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök valamint a szabálysértési ügyek és a helyi védelmi bizottságok vezetése.

A megyei kormányhivatal kirendeltségeként működő járási hivatalok különböző szakigazgatási szerveket foglalnak majd magukba, mint például a járási gyámhivatal, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szerv, földhivatal, munkaügyi kirendeltség és a népegészségügyi intézet. Egyelőre azonban ezek nem mindegyikét alakítják ki valamennyi járási székhelyen.

A megyében összesen tíz járásközpontot állítanak fel. A Balatonfüredi Járási Hivatalhoz tartozó települések: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka.

A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. A cél olyan modern hivatalok kialakítása volt, melyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez. A járások kialakításánál figyelembe vették a 30 km-en belüli elérhetőséget, a területi határokat, a leendő körjegyzőségeket illetve a települések érdekeit. A járások felállításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2014-12-20 16.00

Hagyományos karácsonyi koncert.

2014-12-21 15.00

Ünnep és emlékpark avatás.

2014-12-21 16.00

A Katáng Zenekar koncertje.

2014-12-27 19.00

Zongorahangverseny.

Melyik rendezvény népszerűsítette leginkább a várost?

Kékszalag - 13.5%
Anna-bál - 24.3%
Borhetek - 40.6%
Nyíltvízi junior úszó-vb - 15%
Korok fesztiválja - 2.6%
Jókai Napok - 1.7%
Balatonfüredi Művészeti Fesztivál - 2.3%

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


3℃
9.2℃
7.9 km/h
 
Művészet és háború a Vaszary Galériában

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben
Agora
Van megoldás! 2014.12.19/
Az ilyen kukacoknak írom! Olyan messze vagyok a politikától mint Makó Jeruzsálemtöl.Amiröl írtam- ahol építkeznek ott van törmelék is. Amig a volt köbányába hor...
minarikede 2014.12.19/
Tisztelt kukac pont ezt vártam magától! Teljesen igaza van az MTA nem oktatási intézmény! Mégis számtalan rektor van a soraik között! Esedezem bocsánatáért, ha ...
hihetetlennek 2014.12.19/
Ön olyan szívmelengetően és kedvesen naív, hogy csak dícsérni lehet! Ha ilyen marad, boldog ember volt és lesz.