A BKSE kézisei a legjobbak között

2012.11.28/A Magyar Kézilabda Szövetség kihirdette az idei év legjobbjait, az elismerő címet két füredi kézilabdázó is megkapta. A szövetség döntése értelmében az év legjobb férfi junior játékosa a húszéves balátlövő Zdolik Bence, míg a legjobb ifjúsági játékosa a 17 éves jobbszélső Hornyák Péter lett.

 

Az év legjobb női játékosának Tomori Zsuzsannát, legjobb férfi kézilabdázójának Császár Gábort választották.

Vetési Iván az MKSZ elnöke hangsúlyozta: a kitüntetés nem pusztán egy díj, hanem jelzés is. - A legjobbakra mindig felnéznek, mindig példaképeknek kell lenniük a pályán, és azon kívül is.

Az elismerés nem véletlenül került a füredi kézilabdázókhoz hiszen a Balatonfüredi Kézilabda Egyesület évek óta kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás képzésre, a klub eltökélt szándéka, hogy minden évben olyan tehetségeket neveljen ki, akik stabil NB.I-es játékosokká érhetnek, a legjobbak pedig eljussanak akár a válogatottságig.

A képen a két díjazott kézilabdázó: Zdolik Bence és Hornyák Péter.

A füredi kézilabda utánpótlás számára két középfokú iskola nyújt hátteret, sőt a Széchenyi Szakiskola a kollégiumával is az utánpótlás rendelkezésére áll. A klub együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Általános Iskolával is, ahol a gyerekek képzett szakemberek és egyben végzett pedagógusok irányításával ismerkedhetnek meg a sportággal.

Az utánpótlás korosztályok nevelését György László és Igor Zubjuk személyében szakképzett, már bizonyított edzők irányítják, Szathmári János pedig a magyar válogatott kapusain kívül a füredi utánpótlás tehetségeit is pallérozza.

A megfelelő képzés mellett a kézilabdát szolgáló infrastruktúra is sokat fejlődött a városban, az utánpótlás korú játékosoknak saját kondicionáló termet rendeztek be, jövő év tavaszára pedig elkészül a Lóczy gimnázium mellett épülő 300 néző befogadására alkalmas tornacsarnok.

Az egyesület az országos bajnokságokban három korosztályt versenyeztet. A serdülők 22 fős kerete Igor Zubjuk vezetésével, az ifjúságiak és a juniorok 21-21 fős kerete pedig György László vezetésével napi két edzésen vesz részt és küzd a korosztályos bajnokságokban.

A füredi juniorok a 2011/2012-es szezonban országos bajnokok lettek, megszerezve ezzel a füredi kézilabda első NB.I-es aranyérmét. Az ifjúsági csapat az Országos Ifjúsági Kupa ezüstérmese lett, és bajnoki negyedik helyezett.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-08-13-03

Koncertek a parton.

2017-08-22 18.30

Pajor Tamás és vendégei.

2017-09-09 18.00

Bödőcs Tibor önálló estje.

2017-09-08-9

Nemzetközi költőverseny és díjkiosztó gála.

2017-09-22-24

Időutazás és fesztivál.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


24℃
20.7℃
8 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
Füred-nek 2017.08.21/
Ha a témában irodalmat keres:1. Zákonyi Ferenc: Balatonfüred (Kiadta a Városi Tanács Balatonfüred 1988.) 2. Balatonfüred és Balatonarács története (A Veszprém M...
Füred 2017.08.21/
Teljesen helytálló, hogy Balatonfüred nevének semmi köze a fürdéshez. A fürjesből változott idővel át. Ez szerintem viszonylag közismert tény. Interneten utána ...
Füred 2017.08.20/
Létezik az, hogy Füred nevének semmi köze a fürdéshez? lásd reformkor? Én majdnem mindent elhiszek, de hogy lesz a fürjből Füred? Érdekelne. Van valami írásos e...