A BKSE kézisei a legjobbak között

2012.11.28/A Magyar Kézilabda Szövetség kihirdette az idei év legjobbjait, az elismerő címet két füredi kézilabdázó is megkapta. A szövetség döntése értelmében az év legjobb férfi junior játékosa a húszéves balátlövő Zdolik Bence, míg a legjobb ifjúsági játékosa a 17 éves jobbszélső Hornyák Péter lett.

 

Az év legjobb női játékosának Tomori Zsuzsannát, legjobb férfi kézilabdázójának Császár Gábort választották.

Vetési Iván az MKSZ elnöke hangsúlyozta: a kitüntetés nem pusztán egy díj, hanem jelzés is. - A legjobbakra mindig felnéznek, mindig példaképeknek kell lenniük a pályán, és azon kívül is.

Az elismerés nem véletlenül került a füredi kézilabdázókhoz hiszen a Balatonfüredi Kézilabda Egyesület évek óta kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás képzésre, a klub eltökélt szándéka, hogy minden évben olyan tehetségeket neveljen ki, akik stabil NB.I-es játékosokká érhetnek, a legjobbak pedig eljussanak akár a válogatottságig.

A képen a két díjazott kézilabdázó: Zdolik Bence és Hornyák Péter.

A füredi kézilabda utánpótlás számára két középfokú iskola nyújt hátteret, sőt a Széchenyi Szakiskola a kollégiumával is az utánpótlás rendelkezésére áll. A klub együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Általános Iskolával is, ahol a gyerekek képzett szakemberek és egyben végzett pedagógusok irányításával ismerkedhetnek meg a sportággal.

Az utánpótlás korosztályok nevelését György László és Igor Zubjuk személyében szakképzett, már bizonyított edzők irányítják, Szathmári János pedig a magyar válogatott kapusain kívül a füredi utánpótlás tehetségeit is pallérozza.

A megfelelő képzés mellett a kézilabdát szolgáló infrastruktúra is sokat fejlődött a városban, az utánpótlás korú játékosoknak saját kondicionáló termet rendeztek be, jövő év tavaszára pedig elkészül a Lóczy gimnázium mellett épülő 300 néző befogadására alkalmas tornacsarnok.

Az egyesület az országos bajnokságokban három korosztályt versenyeztet. A serdülők 22 fős kerete Igor Zubjuk vezetésével, az ifjúságiak és a juniorok 21-21 fős kerete pedig György László vezetésével napi két edzésen vesz részt és küzd a korosztályos bajnokságokban.

A füredi juniorok a 2011/2012-es szezonban országos bajnokok lettek, megszerezve ezzel a füredi kézilabda első NB.I-es aranyérmét. Az ifjúsági csapat az Országos Ifjúsági Kupa ezüstérmese lett, és bajnoki negyedik helyezett.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-10-21 17.00

Jubileumi koncert.

2017-10-23 10.00

Emlékezés az 1956-os forradalomra.

2017-10-28 20.00

Retro slágerek, jelmezverseny.

2017-10-29 18.00

Szabad zene.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
15℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
fűtés 2017.10.16/
Megnyugtatásul közlöm, hogy otthon másként kezelik a hivatal dolgozói a melegcsapot! ott spórolnak! de a hivatalban minek? állambácsi mindent fizet! (a mi pénzü...
fűtés 2017.10.16/
Tombol a nyár a közintézményekben meg megy a fűtés. Nem hiszem el, hogy nem lehet életszerűbben követni az időjárás változásait.
free wifi 2017.10.16/
Kipróbáltuk mi is a wifit a kollégákkal. Működik végre. Az kicsit furcsa volt, hogy ingadozott a sebessége. Délelőtt gond nélkül működött, ebédidőben viszont mi...