Könyvhét jazz koncertekkel és borral

2017.06.05/Irodalom, jazzel és borral kísérve - újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulissza, sétálóutcává avanzsált Blaha utca, minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek és némi gasztronómia. Egész héten a könyveké a főszerep. Részletes program.


Térey János
költő, író nyitja meg az idei füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

A Jókai Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. Lesz könyvaukció, árverésen lehet licitálni például Blaha Lujza emlékalbumára, de itt lesz Kosztolányi Dezső egyik kézirata is. A Kortársunk Daumer című kiállítástól Szőke András filmrendező, színész vesz búcsút egy rendhagyó, várhatóan fanyar humorú tárlatvezetéssel. A Vaszary Galéria teraszán egymást érik a könyvbemutatók, a Blaha utcán pedig minden este jazz koncertek.

Itt lesz Bálint András Arany János estjével, Géczi János költő, új kötetét mutatja be Tóbiás Krisztián a Tempevölgy folyóirat szerkesztője, Hobóval pedig Szőcs Géza beszélget majd.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában felállított nagyszínpadon, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Koncertezik majd Bardon Ivett és Piller Balázs, a Hot Jazz Band, mindenképp érdekesnek ígérkezik a 1705 trió, azaz Kaltenecker Zsolt, Dés András, Fehérvári Attila koncertje. Fellép Berki Tamás és a Tálas Áron Trió és itt lesz a 40'-es 50'-es évek elfelejtett blues és jazz dalait, hangulatait megidéző Suba Attila és zenekara a The SoulFool Band.

A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész új kötetével és hangszerével igyekszik Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait felfejteni, este pedig a hazai jazz élet üde színfoltja, Harcsa Veronika koncertezik Gyémánt Bálint gitár kíséretével.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-07-02 20.00

Richard Baer darabja Hernádi Judit és Kern András előadásában.

2017-07-07 19.00

Juhász Anna irodalmi szalonja.

2017-07-08 21.00

Magyar funk és rock.

2017-07-09 17.00

Richter Gábor trombitaművész koncertje.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


22℃
24.7℃
1.9 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
m.e. 2017.06.24/
Azzal hogy a sétány nagy részét lezárták a turisták elől, "nagyot" alkottak! Így legalább a megszaporodott varjú állomány nyugodtan kifejezheti vélemé...
Tagore 3 2017.06.24/
A sétány végén, a Borcsánál van az az éles, beláthatatlan kanyar, nagy forgalommal. Lefelé jövet jól láthatóan ott a megállni tilos tábla. Ezt nagyon sokan leve...
Tagore 2 2017.06.23/
Fér még konténer a sétányra , Láttam ma is hoztak párat nem elég a 30 db...Szerintem zárják le a sétány másik felét is a turizmusnak lassan annyi a parton. Meg ...