Könyvhét jazz koncertekkel és borral

2017.06.05/Irodalom, jazzel és borral kísérve - újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulissza, sétálóutcává avanzsált Blaha utca, minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek és némi gasztronómia. Egész héten a könyveké a főszerep. Részletes program.


Térey János
költő, író nyitja meg az idei füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

A Jókai Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. Lesz könyvaukció, árverésen lehet licitálni például Blaha Lujza emlékalbumára, de itt lesz Kosztolányi Dezső egyik kézirata is. A Kortársunk Daumer című kiállítástól Szőke András filmrendező, színész vesz búcsút egy rendhagyó, várhatóan fanyar humorú tárlatvezetéssel. A Vaszary Galéria teraszán egymást érik a könyvbemutatók, a Blaha utcán pedig minden este jazz koncertek.

Itt lesz Bálint András Arany János estjével, Géczi János költő, új kötetét mutatja be Tóbiás Krisztián a Tempevölgy folyóirat szerkesztője, Hobóval pedig Szőcs Géza beszélget majd.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában felállított nagyszínpadon, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Koncertezik majd Bardon Ivett és Piller Balázs, a Hot Jazz Band, mindenképp érdekesnek ígérkezik a 1705 trió, azaz Kaltenecker Zsolt, Dés András, Fehérvári Attila koncertje. Fellép Berki Tamás és a Tálas Áron Trió és itt lesz a 40'-es 50'-es évek elfelejtett blues és jazz dalait, hangulatait megidéző Suba Attila és zenekara a The SoulFool Band.

A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész új kötetével és hangszerével igyekszik Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait felfejteni, este pedig a hazai jazz élet üde színfoltja, Harcsa Veronika koncertezik Gyémánt Bálint gitár kíséretével.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-10-21 17.00

Jubileumi koncert.

2017-10-23 10.00

Emlékezés az 1956-os forradalomra.

2017-10-28 20.00

Retro slágerek, jelmezverseny.

2017-10-29 18.00

Szabad zene.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
15℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
fűtés 2017.10.16/
Megnyugtatásul közlöm, hogy otthon másként kezelik a hivatal dolgozói a melegcsapot! ott spórolnak! de a hivatalban minek? állambácsi mindent fizet! (a mi pénzü...
fűtés 2017.10.16/
Tombol a nyár a közintézményekben meg megy a fűtés. Nem hiszem el, hogy nem lehet életszerűbben követni az időjárás változásait.
free wifi 2017.10.16/
Kipróbáltuk mi is a wifit a kollégákkal. Működik végre. Az kicsit furcsa volt, hogy ingadozott a sebessége. Délelőtt gond nélkül működött, ebédidőben viszont mi...