Könyvhét jazz koncertekkel és borral

2017.06.05/Irodalom, jazzel és borral kísérve - újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulissza, sétálóutcává avanzsált Blaha utca, minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek és némi gasztronómia. Egész héten a könyveké a főszerep. Részletes program.


Térey János
költő, író nyitja meg az idei füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

A Jókai Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. Lesz könyvaukció, árverésen lehet licitálni például Blaha Lujza emlékalbumára, de itt lesz Kosztolányi Dezső egyik kézirata is. A Kortársunk Daumer című kiállítástól Szőke András filmrendező, színész vesz búcsút egy rendhagyó, várhatóan fanyar humorú tárlatvezetéssel. A Vaszary Galéria teraszán egymást érik a könyvbemutatók, a Blaha utcán pedig minden este jazz koncertek.

Itt lesz Bálint András Arany János estjével, Géczi János költő, új kötetét mutatja be Tóbiás Krisztián a Tempevölgy folyóirat szerkesztője, Hobóval pedig Szőcs Géza beszélget majd.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában felállított nagyszínpadon, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Koncertezik majd Bardon Ivett és Piller Balázs, a Hot Jazz Band, mindenképp érdekesnek ígérkezik a 1705 trió, azaz Kaltenecker Zsolt, Dés András, Fehérvári Attila koncertje. Fellép Berki Tamás és a Tálas Áron Trió és itt lesz a 40'-es 50'-es évek elfelejtett blues és jazz dalait, hangulatait megidéző Suba Attila és zenekara a The SoulFool Band.

A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész új kötetével és hangszerével igyekszik Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait felfejteni, este pedig a hazai jazz élet üde színfoltja, Harcsa Veronika koncertezik Gyémánt Bálint gitár kíséretével.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-08-13-03

Koncertek a parton.

2017-08-22 18.30

Pajor Tamás és vendégei.

2017-09-09 18.00

Bödőcs Tibor önálló estje.

2017-09-08-9

Nemzetközi költőverseny és díjkiosztó gála.

2017-09-22-24

Időutazás és fesztivál.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


24℃
20.7℃
8 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
Füred-nek 2017.08.21/
Ha a témában irodalmat keres:1. Zákonyi Ferenc: Balatonfüred (Kiadta a Városi Tanács Balatonfüred 1988.) 2. Balatonfüred és Balatonarács története (A Veszprém M...
Füred 2017.08.21/
Teljesen helytálló, hogy Balatonfüred nevének semmi köze a fürdéshez. A fürjesből változott idővel át. Ez szerintem viszonylag közismert tény. Interneten utána ...
Füred 2017.08.20/
Létezik az, hogy Füred nevének semmi köze a fürdéshez? lásd reformkor? Én majdnem mindent elhiszek, de hogy lesz a fürjből Füred? Érdekelne. Van valami írásos e...