Könyvhét jazz koncertekkel és borral

2017.06.05/Irodalom, jazzel és borral kísérve - újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulissza, sétálóutcává avanzsált Blaha utca, minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek és némi gasztronómia. Egész héten a könyveké a főszerep. Részletes program.


Térey János
költő, író nyitja meg az idei füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

A Jókai Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. Lesz könyvaukció, árverésen lehet licitálni például Blaha Lujza emlékalbumára, de itt lesz Kosztolányi Dezső egyik kézirata is. A Kortársunk Daumer című kiállítástól Szőke András filmrendező, színész vesz búcsút egy rendhagyó, várhatóan fanyar humorú tárlatvezetéssel. A Vaszary Galéria teraszán egymást érik a könyvbemutatók, a Blaha utcán pedig minden este jazz koncertek.

Itt lesz Bálint András Arany János estjével, Géczi János költő, új kötetét mutatja be Tóbiás Krisztián a Tempevölgy folyóirat szerkesztője, Hobóval pedig Szőcs Géza beszélget majd.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában felállított nagyszínpadon, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Koncertezik majd Bardon Ivett és Piller Balázs, a Hot Jazz Band, mindenképp érdekesnek ígérkezik a 1705 trió, azaz Kaltenecker Zsolt, Dés András, Fehérvári Attila koncertje. Fellép Berki Tamás és a Tálas Áron Trió és itt lesz a 40'-es 50'-es évek elfelejtett blues és jazz dalait, hangulatait megidéző Suba Attila és zenekara a The SoulFool Band.

A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész új kötetével és hangszerével igyekszik Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait felfejteni, este pedig a hazai jazz élet üde színfoltja, Harcsa Veronika koncertezik Gyémánt Bálint gitár kíséretével.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-12 17.00

Palágyi Sylvia könyvének bemutatója.

2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
4℃
1.9 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
közmeghallgatás 2017.12.10/
Olyat esetleg nem lehetne, hogy egy közmeghallgatást tartanának 18:00-kor? Aki 16:30-ra szervez egy ilyen fontos eseményt, az látszik hogy még életében nem dolg...
józsi 2017.12.08/
Szerintem a kereslet-kínálat előbb-utóbb egymásra talál. Ha olyan komoly igény lenne ruházati cikkekre itt Füreden, akkor valaki már nyitott volna ilyen üzletet...
vásárlás 2017.12.07/
Pont ez az, hogy Füreden borzalmas a kínálat, ha ruházati cikkeket akar venni az ember. Konkrétan nincs választási lehetőség. Vehetsz gyenge minőségű kínait, va...