Anna Estek Füreden

2017.07.10/A 192. Anna-bál kísérő-rendezvényeként Juhász Anna irodalmár estjei.

A 192. Anna-bál kísérő-rendezvényeként a nyáron Juhász Anna irodalmár vezetésével könnyed, tartalmas beszélgetések, művészeti estek várnak a kultúra iránt érdeklődőkre.

Juhász Anna irodalmár tíz éve szervezte meg első irodalmi programját és hét éve alapította meg a Hadik Irodalmi Szalont, ami azóta több tízezres látogatottságával megmutatta, az irodalom világnézet. Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő lánya nemcsak hazai és nemzetközi művészeti sorozatok alapítója, de egyben az idei, 192. Anna-bál háziasszonya is.

- Balatonfüred központi, fontos helyszín a magyar művészek számára is, így a tematikus esteken, könnyed hangulatú, tartalmas beszélgetéseken mutatok be párat közülük az igényes kikapcsolódásra vágyóknak. A víz, a vitorlázás, a festészet, az irodalom, a divat, a színpad és a film is a megidézett témák között lesznek - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Juhász Anna.

A beszélgetések során három közismert, kiemelkedő alkotó mesél majd életéről, munkáról, legnagyobb sikereiről és persze a Balatonhoz fűződő kapcsolatáról. Július 7-én, a Kékszalag vitorlásverseny apropóján lesz az Anna Estek debütálása. Természetesen a Balaton, a víz, és a vitorlázás kap majd fő hangsúlyt. A három meghívott vendég mesél kedvenc Balatonhoz kapcsolódó verséről, színpadról, szabadidőről és az idei Kékszalag tapasztalatairól is. Részletek itt.

- Hogy kapcsolódik össze a színpad és a vitorláshajó? Szabó Sipos Barnabásnak a színpad vagy a víz a biztosabb terep? Koós Réka számára kik a nagy elődök és Detre Szabolcs, hazánk egyetlen olimpiai bajnok vitorlázója számára mit jelent egy-egy verseny? Ezekre keresem a választ, de a beszélgetések spontán alakulnak, meglátjuk, hova jutunk - vélekedik Juhász Anna.

Július 26-án, Anna napon egy igazi Anna estével folytatódik a beszélgetés-sorozat. Három különleges Anna: Ráckevei Anna, Götz Anna és Trokán Anna színművészek ülnek egy asztalhoz, hogy kiderüljön: mi a közös a három hölgyben, akik eddig még sosem szerepeltek egy színpadon.
Milyen meghatározó szerep és élmény kapcsolódik hazánk egyik legrégibb és legszebb nevéhez, az Annához? Van-e egy névnek misztériuma, és ha igen, számukra mit hordoz magában az Anna név? Előkerül majd a kedvenc balatoni történet, koncert vagy fellépés és kiderül, a meghívott Annák jártak-e már Anna-bálon. Program részletei itt.

A júliusban és augusztusban rendezendő Anna Estek programsorozatnak az Anna Grand Hotel mediterrán udvara ad majd otthont.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-07-15-23

Koncertek és borkóstolás.

2017-07-15-22

A Rizling Generáció borbemutatói.

2017-07-21 21.00

Válogatás Frank Sinatra és Michael Bublé dalaiból.

2017-07-22 21.00

Operett slágerek és táncdalok.

2017-07-23 21.00

Operett slágerek és táncdalok.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


24℃
31.7℃
0 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
Csend 2017.07.20/
Tisztelt város vezetőség! A csendrendelet, a nyár idejére nem érvényes a Perzel Mór és az Ady Endre utca kereszteződésénél való építkezésre? 2016 novemberétől, ...
parkolás 2017.07.20/
Amikor a mélygarázsban parkoltam direkt rákérdeztem a rendszerre. Azt mondta a parkolóőr, hogy egyelőre minden úgy van, mint a felszíni parkolásnál.
Endrődi 2017.07.20/
Nem értem, hogy miért nem lehet még mindig parkolni az Endrődi utcában. Azt mondták, arra az időre tiltják meg, amíg ott járnak a buszok. Már nem arra közlekedn...