Közel az éremhez

2017.07.18/Izgalmas, kiélezett versenyen, a nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában, Rasovszky Kristóf ötödik lett. A véghajrá olyan volt, mint egy négyszáz méteres versenyen, csak centik döntöttek.


A szám 20 éves junior világ- és Európa-bajnoka, a veszprémi Rasovszky Kristóf 1 óra, 52 perces idővel csapott célba, a szám másik magyar versenyzője, Székelyi Dániel a 21. lett.

A számot az olimpiai bajnok holland Ferry Weertman nyerte, ezzel ő lett az első férfi versenyző a sportág történetében, aki ebben a számban az ötkarikás aranyérem mellé a világbajnokit is megszerezte.

Fotógaléria, katt a kis képre.

Férfi 10 kilométer

A lelátókról a nézők ezúttal is lelkesen és hangosan szurkoltak, többen Rasovszkynak készített külön táblákkal érkeztek. Az utolsó körben mintha meghallotta volna a szurkolók hangját az úszó, éppen a tribün előtti szakaszon az élre állt. A magyarok mellett számos náció foglalt helyet a lelátókon, argentin, japán, cseh és Costa Rica-i szurkolók egymás mellett buzdították hazájuk versenyzőjét.

Az előzetes várakozások szerint Rasovszkyt az első nyolc közé, míg Székelyit a legjobb 15 közé várták. Rasovszky a juniorok között világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, ezúttal azonban olimpiai bajnokkal és több világbajnokkal kellett megmérkőznie.

A versenyzőknek négy kört kellett megtenniük a két és fél kilométeres pályán. Rasovszky a 65 fős mezőnyben az első kör végén a negyedik volt, a harmadik körben az 5 kilométeren aranyérmes francia Marc-Antoine Olivier-el együtt elúsztak a mezőnytől, sőt az utolsó körre a magyar versenyző fordult az élen. Egy kilométerrel a cél előtt nagyjából az ötödik-hatodik hely környékén tempózott a magyar úszó. Az utolsó métereken Olivier, Wilimovsky és a felzárkózó Weertman fej fej mellett haladt, utóbbi jobb benyúlással nyert. A második sorban érkező Rasovszky ugyancsak szinte egyszerre érintette meg a francia David Aubryval a célt jelző táblát, s a célfotó után az ötödik hely jelent meg a neve mellett.

- Jól sikerült a verseny, örülök az ötödik helynek, ugyanis megint sikerült egy kicsit előre lépnem. Azt kaptam parancsba az elején, hogy nem vezethetek, a végén akartam volna az élre állni, ez nem sikerült teljesen, de így, hogy a holland úszóval tudtam tartani a tempót, végül jó helyen értem be. A következő években az utolsó 100-150 méteren kell majd javítanunk - nyilatkozott a verseny után Rasovszky Kristóf, aki elmondta, már nagyon várja a következő versenyeket, hiszen csapatban, majd 25 kilométeren, és a medencében 1500 méteren is indul.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-10-21 17.00

Jubileumi koncert.

2017-10-23 10.00

Emlékezés az 1956-os forradalomra.

2017-10-28 20.00

Retro slágerek, jelmezverseny.

2017-10-29 18.00

Szabad zene.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
15℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
fűtés 2017.10.16/
Megnyugtatásul közlöm, hogy otthon másként kezelik a hivatal dolgozói a melegcsapot! ott spórolnak! de a hivatalban minek? állambácsi mindent fizet! (a mi pénzü...
fűtés 2017.10.16/
Tombol a nyár a közintézményekben meg megy a fűtés. Nem hiszem el, hogy nem lehet életszerűbben követni az időjárás változásait.
free wifi 2017.10.16/
Kipróbáltuk mi is a wifit a kollégákkal. Működik végre. Az kicsit furcsa volt, hogy ingadozott a sebessége. Délelőtt gond nélkül működött, ebédidőben viszont mi...