192. Anna-bál fesztivállal - Utcabál a Blaha utcában

2017.07.25/170 év hagyományát őrző mulatság ezúttal újdonságokkal. Július 29-én Anna-bál az Anna Grand Hotel patinás termeiben és hangulatos kertjében, hatszáz vendéggel. Idén először alternatív bál a Blaha utcában, magára a bálra pedig sétálójegyeket is lehetett váltani. A bál szépe és udvarhölgyei hosszú évek után új motívumokkal díszített herendi porcelánt kapnak ajándékba. A Kisfaludy színpadon kivetítőn követhetők a báli események.

Hónapokkal ezelőtt elkelt az összes jegy az idei 192. Anna-bálra. A 70 ezer forintos belépők mellett, az elmúlt években tapasztalható nagy érdeklődésre való tekintettel, sétálójegyeket is lehet váltani az eseményre. Az ülőhellyel nem járó, 25 ezer forintba kerülő belépő biztosítja a bálon való részvételt, a hölgyeknek pedig a sorszámozott herendi porcelánszívet.

Szombaton, a bál napján a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek majd a vendégek és onnan indul a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a herendi porcelán szíveket, amelyek ezúttal a Balatonnál őshonos tőkés réce egyetlen tollából választott zöldes színt idézik meg.

Feltűnik majd a bálban Rábaközi Andrea modell, Ördög Nóra, Gálfy Dalma, Zoób Kati, Mádai Vivien, Freund Tamás, Litkey Farkas, Melocco Miklós, Kun Miklós és még az indiai nagykövet is.

A bál szépe és udvarhölgyei új motívumokkal díszített, kizárólag az idei bálra, egyetlen példányban készülő herendi porcelán serleget vehetnek majd át. Hosszú évek után változik a porcelánok mintája. A bál szépe a Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap ajándékba, a serleg Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén debütált először, Magyarország hivatalos nászajándékaként. Az udvarhölgyek megújult Rothschild- és Apponyi-mintásat vihetnek haza.

A bál szépét és udvarhölgyeit a zsűri választja meg, de a legszebb 15 lányt, a hagyományokhoz híven, a báli közönség szavazza meg.
Szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó fedélzetén a szép lányokkal. Krúdy Gyula novellája elevenedik meg ismét, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük.

A tavalyi bál szépe, Kriveczky Villő délután fél hatkor lovas hintón körbejárja a várost, ez lesz a bál felvezetése, majd 18.30-kor megkezdődik a közönség ünnepélyes bevonulása a bál helyszínére.
A város idén is minden 18 éves balatonfüredi hölgynek meghívót küldött, várhatóan nyolc füredi első bálozó lány vesz részt az esten. Az Operaház balettművészei táncolják a palotást. A gálaműsorban a Győri Balett táncosai láthatók majd. A bál szépét és két udvarhölgyét éjfél előtt fél órával mutatják be, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd a hazai történelmi ménesek, a Mezőhegyesi Állami Ménes, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ötösfogatai és a Nemzeti Lovas Díszegység lovasai kíséretében sétakocsikáznak a városban.

Az Anna-bállal párhuzamosan a Blaha utcában este kilenc órától utcabál lesz, színpaddal, koncertekkel, könnyed, mediterrán hangulatban. Részletek itt.

Az Anna Fesztivál részletes programja itt.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny. Az ifjú cigányprímások a Kisfaludy Galériában versengenek a legjobb prímás díjáért. A legjobb produkciók a Gyógy téren felállított nagyszínpadon rendezendő gálakoncerten hallhatók majd.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este az egész rendezvénysorozat zárásaként pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz. Az Operagálán elsősorban Wagner és Mozart művek hangzanak el. Az est házigazdája: Ókovács Szilveszter.

Mintegy hetven, zömében nyolc fős asztal várja a vendégeket, akik ezúttal is birtokba vehetik a szálló díszkertjét.
A vendégek elé 3500 darabos, hatvan millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül. A báli ételsorról részletek és videó itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-12 17.00

Palágyi Sylvia könyvének bemutatója.

2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
4℃
1.9 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
közmeghallgatás 2017.12.10/
Olyat esetleg nem lehetne, hogy egy közmeghallgatást tartanának 18:00-kor? Aki 16:30-ra szervez egy ilyen fontos eseményt, az látszik hogy még életében nem dolg...
józsi 2017.12.08/
Szerintem a kereslet-kínálat előbb-utóbb egymásra talál. Ha olyan komoly igény lenne ruházati cikkekre itt Füreden, akkor valaki már nyitott volna ilyen üzletet...
vásárlás 2017.12.07/
Pont ez az, hogy Füreden borzalmas a kínálat, ha ruházati cikkeket akar venni az ember. Konkrétan nincs választási lehetőség. Vehetsz gyenge minőségű kínait, va...