Utánpótlás nyílt nap a kéziseknél

2017.11.08/A Balatonfüredi Kézilabda SE utánpótlás szakága november 30-án tartja ez évi nyílt napját. A programra várnak minden, a kézilabda iránt érdeklődő fiatalt illetve szüleiket.

A BKSE utánpótlása szép múltra és fényes sikerekre tekinthet vissza. Bajnoki – junior-, ifi,- serdülő – címek, diákolimpiai első helyek mellett 2016 decemberében a Hónap utánpótlás műhelye címet is elnyerte, nem csupán a kézilabdások, hanem az összes csapatsportág versenyében.

A magyar bajnokság élvonalában versenyző felnőtt csapat idei keretében nyolcan - Bóka Bendegúz, Zdolik Bence, Horváth László, Németh Balázs, Máthé Dominik, Déber Bence, Hornyák Péter és Andó Arián – ebben a műhelyben nevelkedtek. De ott kopogtat Varga Márton, Szöllősi Olivér, Kis Dániel és Németh Alex is.

Az új szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes keretében Bóka és Hornyák mellett Bánhidi Bence, Győri Mátyás és Faluvégi Rudolf is füredi nevelés. De a füredi utánpótlás kiválóságai közül bemutatkozott már a válogatottban Zdolik, Gerdán és Szöllősi Balázs is.

A BKSE jelenlegi fiataljai közül tizenheten tagjai a különféle korosztályos válogatottaknak.

Balatonfüreden öt edző foglalkozik a fiatalokkal. A szagág vezetője Kárpáti Krisztián szakedző, aki egyben Imre Vilmos segítője a junior válogatottnál. Ő a junior- és az ifi I. edzője, tanítványai a felnőtt NB.I./B-ben is versenyeznek. Kis Ákos az ifi II. és a serdülő I. mestere és fiataljaival a felnőtt NB.II-ben is megmérettetik magukat. Lelkes Gábor a serdülő II-vel és az U14-esekkel foglalkozik. Erdei Tamás és Diószeghy Leopoldina a fiatalabbakat neveli.

A fiatal sportolók a Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ létesítményein túl edzés- és versenyzési helyszínként két csarnokot, az Eötvös Iskola és a Lóczy Gimnázium termeit használják. A BKSE utánpótlás műhelyének eddigi eredményei, jelenlegi munkája, az azt kiszolgáló technikai háttér és a minőségi képzést nyújtó füredi középiskolák egyaránt lehetőséget biztosítanak a magas fokú tanulmányi- és sport munkára.

A november 30-án tartandó nyílt nap tervezett programja:
16:30 - találkozó Balaton Szabadidő- és Konferencia Központban (Balatonfüred, Horváth M. u. 64.)
16:45 - iskolák, edzők, a BKSE működésének bemutatása
17:30 - a kollégium, valamint az Eötvös- és Lóczy csarnokok megtekintése;
18:00 - közös edzés BKSE - utánpótlás csapataival.

(Információ: 20/937-3927; 30/594-3002)

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
10.7℃
6.9 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
füredi-nek 2017.11.21/
Valószínűleg igaza van, csak az is bejön a képbe, hogy kinek mi a kis gond, s kinek mi a nagy. Azt hiszem, erre általános recept nem létezik. Abban egyetértek, ...
füredi 2017.11.21/
Egy fórumból kiindulni soha nem szabad, hiszen a véleménynyilvánítás sajátja, hogy döntő többségben a negatív észrevételek sarkallják az embert arra, hogy vélem...
füredi-nek 2017.11.21/
Azt gondolom, a két dolog nem zárja ki egymást. Mármint az, hogy örüljünk annak, amit szépnek és jónak vélünk, ugyanakkor tegyük szóvá azt, ami kiváltja a nemte...