Tempevölgy

Balatonfüred Kulturális Folyóirata


Többen óvtak attól, hogy lapot indítsunk a mai világban. Nem is a tartalom lehetőségei, hanem az anyagiak vészt jósló elfogyása miatt. De engem az bátorított, hogy amikor az országban a kulturális intézményrendszert leépítik, Balatonfüreden újat hoznak létre, nem kis ráfordítással és nem kis jövő-képpel. Nyíltan kimondva azt, hogy a kultúra befektetés, amelyik egészen biztosan megtérül, mégha nem is olyan látványosan, mint mondjuk egy autó versenypálya építés.

S hol máshol kellene egy új lapot indítani, mint ebben a városban, Jókai városában. És Csokonaiéban, Berzsenyiében, Eötvösében, Déry Tiboréban, a Lipták-ház, a Műfordítók háza, a Quasimodo ünnep városában, a Tihanyi-félsziget szomszédságában - hogy csak a legkézenfekvőbb példákat soroljam.

Balatonfüred mindig is a magyar kultúra egyik központja volt, s nemcsak nyáron, hanem most már egész évben is. Közvetett és közvetlen szellemi kisugárzása és befogadó képessége adja a lehetőséget egy lap életben tartására.
Így indul el a Tempevölgy, nevét és szellemiségét Jókai Mórtól kölcsönözve. Támogatja a város, annak képviselőtestülete. Mellette állnak a városban élő alkotók, a városhoz kötődő személyiségek, az e tájon élő művészek, a Kárpát-medencei magyarság új értéket létrehozói.

Részesei akarunk lenni a magyar szellemi közéletnek, érzékeltetve, hogy a sokszínű magyar folyóirat kiadásban jelentkezik egy szép kék színű is (Babits nevezte így a Dunántúlt), a Balatonfüreden negyedévente megjelenő Tempevölgy. Jó olvasást kívánunk!

Praznovszky Mihály
főszerkesztő

A Tempevölgy eddigi számai:

PROGRAMOK
2016-06-25-30

Egy hét gitárzene.

2016-07-02 21.00

Futás az éjszakában.

2016-07-03 20.00

Operakeresztmetszet.

2016-07-09-13

Koncertek és színház.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


23℃
24.6℃
0 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vadaspark
188. Anna-bál képekben